In anul 1947 Christian Dior creeaza un nou model de rochie, care coloreaza moda dupa cel de-al doilea razboi mondial si da un aer prospat si sexy femeilor. Dupa o perioada gri, sumbra, in care nimeni nu se mai gandea la felul in care se imbraca, pentru ca razboiul isi pusese amprenta asupra tuturor, Christian Dior iese in prim plan cu o colectie ce avea sa se numeasca * Carolle Line *, redenumita apoi de redactorul sef de la Hraper s Bazaar * The New Look Collection * in care frumusetea, senzualitatea si feminitatea erau celebrate printr-o croiala si un corset care evidentiau talia in timp ce soldurile luau amploare.

Dior a creat acest model de rochie pentru ca in urma razboiului, vestimentatia femeilor incepuse sa semene foarte mult cu cea a barbatilor si spune el * Am vrut ca rochiile mele sa fie construite precum cladirile, turnate pe trupurile femeilor, evidentiindu-le formele *. Dior a folosit o cantitate mare de material scump pentru creatiile colectiei lui, promovand astfel textilele de lux ale lui Robert Perrier ( cel care a furnizat materiale atat pentru Coco Chanel cat si pentru Yves Saint Laurent ).

       

Acest model de rochie a fost foarte bine primit de doamnele din inalta societate, reusind sa atraga atat clienti celebrii de la Hollywood cat si aristocrati din Europa si l-a propulsat pe Christian Dior in randul celor mai ravniti designeri ai acelor timpuri.O data cu prezentarea colectiei New Look a fost lansat si primul parfum, Miss Dior, care a fost gandit chiar inainte de a-si deschide casa de moda, cu un an in urma, in 1946.

Christian Dior a schimbat regulile elegantei in toata lumea, cu atat mai mult cu cat a venit cu un suflu proaspat intr-o perioada in care toata lumea avea nevoie de el.

Astazi, viziunea lui continua prin colectii adaptate timpurilor noastre si este imbratisata cu extravaganta si eleganta de generatiile noi.

    
J’adore Dior, exact asa cum sugereaza si titlul unuia dintre parfumurile casei de moda, stilul acesta are o nota de eleganta aparte, emana senzualitate si incredere. Exact aceste lucruri a vrut sa lase mostenire, Christian Dior, si a reusit!

Cu drag,

 

2 Replies

    1. Multumesc frumos! Am pregatit o multime de materiale noi care sper sa te delecteze. O zi frumoasa si calduroasa.

Leave a Reply