Salutare dragii mei! Am făcut o pauza de scris pentru că am avut foarte multă treabă la job-ul meu sezonier și anul acesta, a fost atipic, ca pentru noi toți, bănuiesc. Multe controale, multe reguli, nebunie curată! Însă, sunt aproape de final și m-am gândit ca la sfârșit de vară să vă împărtășesc câteva dintre cele mai frumoase plaje de pe litoralul romanesc.

Trebuie să recunosc că de fiecare data când reușeam să-mi găsesc două, trei ore libere, fugeam la mare ( mă ajuta locația foarte mult, fiind atât de aproape de ea) și mă relaxam cu valurile mării parcă șoptindu-mi că totul va fi bine. Am de gând să mai îmi găsesc momente bune de plecat hai hui pe plajă, atâta timp cât soarele mă va lăsa. Înainte chiar de a începe topul meu, să știți că lista rămâne deschisă și orice propunere, idee sau loc care v-a încântat privirea și vacanța, le aștept cu drag și nerăbdare sa le încerc.

Așadar, să începem!

  1. Plaja Cochilia – Tuzla

Ii dau ei primul loc în topul meu deoarece acolo este ceva magic! Apa are o culoare cum regăsim doar în insule. Se spune că în zona respectivă se revarsă niște izvoare și acest lucru ajută ca marea să aibă o culoare turcoaz, superba. Nisipul este fin iar în loc de șezlonguri au fost puse perne mari, destul de comode, pe care să stăm liniștiți la soare. Îmi mai place foarte mult și pentru că veți găsi multe cadre perfecte pentru făcut poze, așa că dacă vreți o ședință foto reușită, plaja Cochilia este locația perfectă. Eu am fost în timpul săptămânii iar prețul unei perne era de 100 lei, în weekend nu știu cât costă dar s-ar putea să fie ceva mai mult de atât. La capitolul mâncare nu stau prea bine, aveau doar 3 feluri de mâncare, mici și scumpe, însă în definitiv nu pentru mâncare m-am dus. De preferat să mergeți fără copilași, apa fiind foarte adâncă, imediat ce pășiți în ea. Luați-vă o zi de relaxare doar pentru voi și credeți-mă că nu veți regreta!

2. Plaja Nueva Cucaracha – Mamaia Nord

Am ales sa ii dau acestei plaje locul 2 pentru că e mică, e cochetă, au și ei foarte multe decoruri unde puteți face tone de poze, dar cred că cel mai mult îmi place atunci când locuri vechi, demult apuse, revin la viață. Toți din generația mea, cu siguranță, au făcut la un moment dat, o petrecere de pomină la Cucaracha. Și ce bine e să vezi locul tinereții tale înflorind, nu-i așa? Șezlongurile sunt din lemn, comode, totul este nou, restaurantul are preparate bune, însă a fost un lucru nu prea plăcut: instabilitatea lor de a menține aceleași prețuri. Am plătit o data 50 lei pe șezlong și a doua oară 75 lei ( și am fost în timpul săptămânii – joi mai exact, în ambele dăți ). Anyway, nu despre bani e vorba, însă acest aspect m-a făcut sa ii dau locul 2 și nu locul 1.

3. Plaja H2O – Mamaia Nord

Pentru împătimiții de sporturi nautice, kite, surf etc, această plaja este perfectă. Veți găsi și aici perne confortabile, în loc de șezlonguri, o apă curată și un nisip fin + câteva cadre unde să imortalizați momentele la plajă. Mi-a plăcut tare mult atitudinea personalului super bine voitor și intru totul dedicați clienților. Cu toate că atunci când s-au dus părinții mei cu Luca, să facă plaja la H2O, s-a schimbat puțin treaba și au cerut ca ei sa fie membrii. Să spunem că a fost o eroare umană, au reușit totuși să facă plajă acolo, spre deliciul copilului. Prețul unei perne în timpul săptămânii este 30 lei ca membru ( ori cu rezervare în prealabil ) sau 40 lei la locul faptei.

4. Plaja Fratelli – Mamaia Nord

Este poate cea mai faimoasă plajă din Mamaia și bravo lor ca au reușit an de an sa își păstreze niște standarde. Șezlongurile sunt din lemn, nisipul este curat și marea la fel. Ce face ca această locație sa fie atât de exclusivista? Preturile poate, dar nu neapărat. Cred ca oamenii care se ocupă de business și care au o altă viziune asupra lucrurilor. Restaurantul lor, Biutiful by the sea, este un loc frumos, în care mănânci foarte bine, într-o atmosfera super relaxantă. Dacă doriți altceva, vă invit să le vizitați măcar o data restaurantul.

5. Plaja Crazy – Mamaia Nord

Atunci când locuiam în București, toate weekendurile libere mi le petreceam cu prietenele la mare. Plajele preferate erau Crazy si Ipanera. I-am dat acum acestei plaje locul 5, poate în primul rând pentru că îmi aduce aminte de tinerețe :). Șezlongurile sunt din plastic cu burete pe deasupra, nu as spune ca sunt super confortabile, dar sunt în regula. Prețul lor este de 50 lei în timpul săptămânii și 75 lei în weekend. Plaja este curată și marea de asemenea. La fel ca și în cazul celor de la Fratelli, restaurantul Crazy, de pe plaja, este absolut genial. Și preturile sunt pe măsură, dar nu putem avea lucruri bune și de calitate la preturi mici.

6. Plaja Ipanera – Mamaia Nord

Pe modelul vecinilor de la Crazy Beach, ca sunt fix unul lângă celalalt si aici veți găsi mâncare delicioasă, la terasa lor de pe plaja și șezlongurile cam în același sistem ca cele de mai sus. Nisip curat, apa și ea, un cocktail bun, o raza de soare și aveți o zi perfectă de plaja.


7. Plaja Ammos – Mamaia Nord

În fiecare an cei de la Ammos mai adaugă ceva în plus. Un șezlong, un decor, niște mese în plus la terasa lor cu specific grecesc. Ceva se întamplă și asta e minunat, pentru ca nu avem timp să ne plictisim. Șezlongurile sunt din lemn, confortabile, ba au chiar și baldachine, construite ca niște leagăne mari, în care puteți sta la soare și vă puteți legăna în același timp. Prețul unui șezlong este de 30 lei în timpul săptămânii și 40 lei în weekend iar la restaurant se mănâncă foarte bine grecește.


8. Plaja Neversea – Constanța

Ca să ne amintim de festivalul Neversea, anul acesta avem ocazia să facem plajă fix în locul unde, doi ani la rand, au mixat dj internaționali și au cântat multe dintre formațiile noastre preferate. Plaja este frumos amenajată, cu șezlonguri din lemn și apa era curată. Un minus îi dau nisipului care era plin de scoici. Prețul unui șezlong in timpul săptămânii este de 40 lei iar de mâncare vă puteți lua câte ceva de la rulotele care sunt amplasate în spatele plajei ori puteți urca să mâncați la Irish Pub.


9. Plaja Waves – Constanta ( Zona Consilierilor )

Acum am să dau din casa :). Aceasta este o plajă superbă unde se retrag constănțenii, pentru ca în Mamaia e plin de turiști și vor și ei puțină liniște. Această plajă frumos amenajată, cu șezlonguri din lemn și cu un beach bar foarte colorat, te va duce cu gândul la un bar din Brazilia. Muzica relaxantă și aerul acela boem sigur îi va plăcea oricui. Singurele două mici inconveniente sunt lipsa acută a locurilor de parcare din zona și faptul că nu au restaurant. Orice doriți să mâncați, trebuie comandat. Prețul unui șezlong este de 25 lei.


10. Plaja Marina Regia – Mamaia Sat

Această plajă este certificată Blue Flag. Este imensă iar distanța dintre șezlonguri nu este de 2 metri, sunt zone în care sunt chiar și 3 metri distanță între ele. Este o plajă curată, cu nisip fin și marea la fel de curata. Nu au restaurant pe plaja, însă dacă doriți să mâncați, puteți merge la restaurantul complexului Arena Regia, care este fix cum se termină plaja, Nu l-am încercat, dar aștept de la voi impresii. Un șezlong este 40 lei.


Și după această listă mi-a venit un dor nebun de ….plajă! :)))) dar stau liniștită, că am ceva treaba astăzi. Cu siguranță voi merge mâine sau poimâine din nou. Unde oare? Aveți ceva sugestii?

Cu drag,

Leave a Reply