De multe ori, participand la cursuri de dezvoltare personala, NLP sau comunicare, am auzit termenul acesta de NETWORKING. Dar ce inseamna el? Pentru cele care nu stiu, networking nu este un termen care se invata la scoala, nici nu ne iese in ochi, mergand la plimbare pe strada. Networking insemana comunicare. La baza, acest cuvant, tradus mot a mot din limba engleza este retea. Daca legam cuvantul RETEA DE COMUNICARE vom avea exact semnificatia lui! Partea importanta nu este networking-ul in sine, reteaua de sine statatoare, ci actiunea intre aceasta si comunicarea dintre oameni.
La ce ne ajuta sa stim ce inseamna si mai apoi cum ne putem folosi de el?

Daca stim ca acest cuvant semnifica o retea de comunicare, o putem folosi pentru a ne crea noi contacte din domeniul in care activam sau din orice alt domeniu. Cu cat cunoastem mai multi oameni cu atat rata noastra de succes in afaceri este mai mare si viata noastra personala cu mult imbunatatita, pentru ca avem acces la informatii foarte usor.

Am vrut sa fac o scurta introducere si sa dau o definitie usoara termenului, pentru ca zilele trecute am fost invitata la un astfel de eveniment de o prietena draga mie, Mery Mambet, un speaker talentat, o feminista convinsa, o antreprenoare de succes, care a inceput sa implementeze networkingul si in Constanta. Oricat de mic ar fi orasul in care locuiti, este foarte important sa va stiti vecinii, firmele si oamenii cheie ai orasului.

La evenimentul organizat de Mery Mambet, am cunoscut femei din domenii de activitate vaste, oameni cu tot felul de preocupari, care mai de care mai interesante si am mai adaugat cateva contacte si informatii noi la agenda mea, evenimentul intitulandu-se sugestiv Femeie – Provocare si Adevar. In cadrul acestuia, Aurora Craciun, medic biolog a facut o scurta prezentare a muncii sale, cum reuseste sa trateze un pacient, prin medicina alternativa si cum ajuta oamenii sa-si revina la starea naturala de sanatate si fericire, sa fie in armonie cu sine si cu cei din jur. Interesant, nu? Mai ales ca sincera sa fiu, m-am cam saturat de medicamente si retete prescrise pentru orice durere de cap, am sa incerc si alta varianta, mai sanatoasa pentru corpul si mintea mea!

Si pentru ca sunt adepta zicalei ” pofta vine mancand “, mi-a placut atat de mult acest gen de intalnire incat voi merge si la altele si va voi tine la curent cu tot ce e nou si frumos.

Pana data viitoare, va doresc un weekend placut, insorit si fericit!

Cu drag,

2 Replies

Leave a Reply