La această întrebare stau și mă gândesc de vreo câteva zile…

Bănuiesc că nu sunt singura care atunci când ieșeam la cumpărături de cosmetice, adoram să-mi pierd vremea ore întregi și să testez toate rujurile, fardurile de pleoape ori nuanțele de fond de ten. Era o plăcere fantastică dar și o relaxare binemeritată să duc coșul cu toate cele necesare de la market în mașină și să alerg într-un suflet într-un magazin Douglas sau Sephora și să mă pierd acolo, cât îmi permitea timpul. Acela era timpul meu!

De fiecare dată, în fiecare magazin, venea câte o doamnă drăguță care mă vedea pierdută și începea să-mi vorbească, despre fiecare produs în parte. Eu testam un ruj, ea îmi spunea ce nuanțe sunt în gama respectivă. Apoi treceam pe la raionul de farduri de pleoape și de multe ori se oferea să îmi facă chiar și un machiaj așa rapid, de zi, pentru a vedea textura fardului sau chiar și rezistența acestuia pe pleoape. Și eu mereu mă bucuram de aceste lucruri, pentru că de ce să vă mint, ajungeam de obicei obosită la piață și era așa de încântător să plec acasă aranjată și pregătită pentru rolul doi, de mama și de soție, cu rujul pe buze și cu ochii machiați :).

De cele mai multe ori domnișoarele drăguțe din magazine își dădeau seama că nu caut nimic, în mod deosebit, ci doar puțină liniște pentru mine și un vibe bun și aproape de fiecare dată plecam acasă și cu câteva mostre de parfum după mine. Ba chiar o dată, după ce m-am învârtit preț de vreo 20 minute printr-un magazin Douglas am adus vorba că urma să plec într-un city break și nu luasem bagaj de cală, doar de mână, astfel că nu știam unde îmi voi pune fondul de ten. Domnișoara drăguță din magazin care se plimba alături de mine, a deschis o sticluță mostră, nuanța fondului de ten pe care îl folosesc, și mi-a pus 10ml într-un recipient special, cadou pentru vacanța în care trebuia să plec. M-a făcut așa de fericită cu acest gest și eu am plecat liniștită în vacanță cu acea mostra de fond de ten la mine.

Însă toate aceste lucruri se vor schimba…nu știu dacă voi mai putea să merg în vreun magazin de cosmetice și să încerc testerele lor. De fapt cred că nici nu vor mai exista testere așa cum au fost până acum…pentru că în următoarea perioadă încă vom mai trăi cu frica acestui virus…

Oare ce vor face brandurile de produse cosmetice? Oare cum vom mai putea testa un ruj care ne place sau un fard de pleoape ori puțin fond de ten? Credeți că vor face mostre mici pentru fiecare produs în parte, astfel încât, atunci când una dintre noi, va dori să cumpere un ruj, va avea posibilitatea să folosească doar ea un mini tester, pe care ori îl va arunca, ori îl va lua acasă?

Și cu momentele noastre de liniște în care ne pierdeam printre rafturile și produsele acestor magazine, ce se va întâmpla?

Tu ce părere ai?

Cu drag,


Graceful Style Beauty , , ,

Leave a Reply