Acum doua saptamani am facut un city break la Amsterdam. Aveam nevoie de cateva zile libere, undeva unde sa nu fac nimic decat sa ma plimb si sa explorez imprejurimile. Pentru mine era a treia oara cand paseam in acest oras, plin de viata. Inainte sa plec toti prietenii mei isi puneau intrebari cum voi ajunge acolo…pentru ca eram in plina iarna siberiana, cu autostrazi si drumuri nationale inchise, cu trenuri anulate si zboruri intarziate. Dar eu stiam ca vremea nu va fi o piedica pentru aceasta mica excursie, asa ca ne-am pus la drum. Am intrat si am iesit de pe autostrada de mai multe ori dar am ajuns cu bine la Bucuresti. Zborul nu a avut nicio intarziere, cum se gandeau toti si am ajuns cu bine pe aeroportul din Schipol, vineri dimineata, cu un mic bagaj de mana si cu niste ochi mari de nesomn :).

Am ajuns la hotelul Holiday Inn si am fost foarte placut surprinsi, cand am primit camerele la ora 9 dimineata, plus un mic dejun bonus din partea lor! Minunat mod de a ne incepe weekendul la Amsterdam, imi spuneam! 🙂

Am mai vizitat Amsterdamul primavara sau vara asa ca nu mi-am pus prea multe intrebari legate de vreme. In mintea mea in Amsterdam vremea e cam ca in Londra, doar ca nu atat de ploioasa, insa nu am luat in calcul gerul siberian ce lovise intreaga Europa, astfel incat cu cea mai groasa haina din dotare si cu cele mai calduroase ghete de iarna, am turturit intr-un mare fel.

Lasand la o parte frigul, ca nu despre el este vorba aici, am explorat intreg orasul, ne-am plimbat pe canale si am avut 3 zile pline de relaxare.

Iata cateva idei de ce puteti face la Amsterdam. Apropo, va recomand sa vizitati orasul fara copii, pentru ca este un oras mult prea libertin pentru simturile celor mici :).

1. Luati-va din aeroport, pe intreaga perioada de sedere, abonamente pentru transportul in comun. Noi am dat 26 euro/ persoana, pentru un abonament pe 3 zile, valabil in orice mijloc de transport in comun din Amsterdam

2. Vizitati muzee, au o multime si multe dintre ele sunt interactive si foarte interesante. In plus, daca prindeti o vreme rece, e minunat sa va ascundeti din cand in cand la caldura si in plus aflati multe lucruri interesante despre istoria lor si nu numai.

3. Mergeti in vestitul Red Light District. Este un cartier colorat, unde tot ce stim ca este interzis sau tabu, ei bine acolo nu este. 🙂 Domnisoare semi goale ce stau in vitrine asteptandu-si clientii, spectacole live de adulti, pentru adulti, coffe shop-uri, unde marijuana este vedeta si legala, toate aceste lucruri sunt la indemana oricui vrea sa incerce senzatii tari.

4. Luati ferryboat-ul si plimbati-va pe canale. Au cateva curse gratuite si puteti, in acest fel sa explorati orasul si toate imprejurimile ( intr-una dintre plimbari, am gasit o insulita pe care erau o multime de containere colorate, desenate cu grafitti, un loc tocmai bun pentru o scurta sedinta foto )

5. Daca sunteti curiosi ce miroase pe la toate colturile strazilor, puteti intra intr-un coffee shop, caci de acolo vine acel miros 🙂

6. Asterdamul este un oras plin de viata si noaptea, asa ca puteti incerca o iesire intr-un club sau pub, o piesa de teatru sau un spectacol.

7. Daca prindeti zile mai calduroase, luati-va o bicicleta si descoperiti orasul. Este plin de biciclete pe strazi, de fapt sunt mai multe biciclete decat masini iar stazile sunt special amenajate pentru ele.

8. In orice magazin de branzeturi intrati, veti avea ocazia sa degustati nenumarate specialitati si crede-ti-ma ca au multe si sunt delicioase 🙂

9. Zilnic sunt organizate tot felul de targuri de antichitati, in diferite colturi ale orasului. Vizitati unul pentru ca veti avea cu siguranta ce sa luati.

10. Daca stati mai mult de trei zile va recomand sa iesiti in afara orasului, in Haarlem sau Muiden ( la 20-30 min cu trenul de Amsterdam ) si veti gasi o multime de castele frumoase si peisaje superbe.

Noi nu am avut timp sa iesim in afara orasului dar data viitoare vreau sa ma transform intr-o mica printesa, timp de o zi, cel putin :).

Aceste mici escapade, city break-uri cum le numesc agentiile, sunt perfecte pentru a da un restart oricui si pentru a lua o gura de aer binemeritata. Va recomand, oricand aveti ocazia, luati-va partenerul, si pierdeti-va intr-un orasel. Este atat de bine!

Cu drag,

Graceful Style Travel , ,

Leave a Reply