Ani de zile, nici nu mai stiu cand exact a inceput nebunia, am purtat blugii skinny. In diferite culori, unii mai stretch decat ceilalti, acesti blugi au fost ca o uniforma pentru cele mai multe dintre noi. Ba chiar si baietii ( scuze dar nu ii pot numi barbati ) au adoptat aceasta moda si au inceput sa poarte, cot la cot cu noi, blugii skinny.
Trebuie sa recunosc ca si eu am fost adepta lor. Aveam si inca am in dressing o multime de perechi de blugi skinny si ii purtam cam peste tot: la serviciu, la cafele, in parc, la mall sau chiar in club! Nebunie curata, as spune acum, insa atunci asta era tot ce vedeam, ma simteam bine in ei si nu conta ca am o uniforma, ii accesorizam mereu cu diverse perechi de pantofi, cu diferite topuri, astfel incat, cel putin in mintea mea, aratam mereu altfel! :).
Am descoperit de cativa ani incoace, ca nu ma mai simt bine in hainele stramte, ma strang, ma incomodeaza, ma enerveaza. Vreau sa ma pot misca in voie, vreau sa imi respire pielea dar in acelasi timp sa ma simt bine, in pielea mea. Nu stiu daca si voi simtiti la fel ca mine, dar clar se intampla ceva, caci de vreo 2 ani incoace, designerii au inceput, usor dar sigur, sa renunte la acest model de pantaloni.
Dar totusi o intrebare ma macina. De ce un produs atat de cumparat, la nivel global, dispare de pe piata? Donna Wallace, editor la revista “Elle” spune ca “ De îndată ce au început să modifice denimul si să-l faca prea elastic, a scazut in calitate “. Se poate sa aiba dreptate, daca stau bine sa ma gandesc. Am sa fac un material despre istoria jeans-ului si acolo vom vedea ce insemna o pereche de blugi, ce calitate avea materialul si cum erau fabricati. Intr-adevar, o pereche de blugi skinny, o putem lua si la 60 lei cam de oriunde, ori la pretul acesta cred ca 90% inseamna colant…deci unde este blugul?!
In afara de materialele din ce in ce mai ieftine folosite la blugii ultimilor ani, ar trebui sa aducem in discutie si siluetele care pot purta acest tip de pantalon. Un colant, ca la baza este colant, este indicat sa fie purtat de persoane slabe sau de persoane mai plinute, atat timp cat au un top sau o rochita deasupra astfel incat sa mascheze soldurile!
Perceptia noastră asupra hainelor care arată bine s-a schimbat, de la magazinele de cartier la produsele de brand calitative, cumpărăm mai multi blugi decat oricand, la preturi foarte mici. Magazine online mari cum ar fi Net-a-Porter sau ASOS au anuntat cresteri mari de vanzari a blugilor in ultimii ani si sincera sa fiu nu vor scadea aceste vanzari chiar daca vom schimba putin stilul blugilor.
Vom vedea din ce in ce mai des in magazine, in reclame, in prezentari si implicit pe strada, modele de blugi boyfriend, girlfriend, mom fit sau personalizati.
Ce facem cu blugii skinny pe care ii avem in dulap? Ii reinventam. Ii scurtam, ii decupam, ii personalizam sau pur si simplu ii purtam mai rar. Acum fie vorba intre noi, e greu sa renuntam la un lucru care ne-a fost alaturi atat de mult timp si care ne-a scos din atatea situatii cheie, nu-i asa?! ?
Cu drag,