A fi sau a nu fi? Asta se tot intreba William Shakespeare in opera sa celebra Hamlet. Eu ma tot intreb, in mintea mea plina de imaginatie, cu sau fara breton? Asta este intrebarea acestui material 🙂

Ce este bretonul? Cred ca va intrebati, ma dar fata asta chiar are de gand sa dea o definitie a bretonului? :)) Ei bine nu! Insa vreau sa despicam putin firul in 4 si nu orice fir ci acela de par. Bretonul este, pentru mine, un accesoriu al unei tunsori. El incadreaza trasaturile fetei si ii da acesteia o linie frumos conturata scotand in evidenta calitati sau ascunzand, dupa caz, diferite defecte.

Cine il poate purta? In general il poarta persoanele care au fruntea lata, care au cicatrici pe frunte sau care pur si simplu sunt fani ai bretonului, ori vor o schimbare radicala de look.

Cum se intretine? In afara de apa, sampon si balsam sau masca el se intretine relativ usor, dar necesita atentie zilnic. Daca pentru restul parului, alocam 2 zile pe saptamana sa-l spalam si sa-l coafam, bretonul are nevoie de atentie in fiecare zi. De ce? Simplu. Se murdreste foarte repede pentru ca avem tendinta de a-l aranja si a ne trece degetele des prin el, isi strica forma de la modul in care dormim, ne putem trezi cu carare din crestetul capului pana la sprancene etc etc :).

In plus daca purtati caciuli, sepci sau palarii, riscati sa il aveti pleostit pe frunte sau sa vizitati mereu baile, prin toate locurile pe unde ajungeti, sa il aranjati putin, ceea ce daca ma intrebati pe mine…e deja cam prea mult.

Pai si atunci ce facem daca totusi vrem breton, dar nu avem chef sa stam sa-l aranjam zilnic, nu vrem sa dormim pe spate doar ca sa nu-l stricam in somn si nici nu suntem sigure ca vrem sa asteptam cateva luni sa creasca la loc?

Nimic mai simplu! Se achizitioneaza, un breton fals, de la un salon care are asa ceva in dotare. 🙂

Recomand salonul de coafura pentru ca acolo ii vor da aceeasi culoare cu restul parului, il vor tunde si il vor aranja astfel incat sa se confunde perfect cu un breton adevarat. Se pune cu clipsuri in doar cateva miscari si se da jos la fel de repede. In timp ce scriu chiar ma gandesc cum ar fi sa imi fac si eu breton…adevarat, fals…hmm va las pe voi sa ghiciti 🙂

Cu drag,

 

Graceful Style Beauty ,

Leave a Reply