Mi-a placut sa fumez. Ciudat mod de a incepe acest articol, nu? Mda…am fumat o multime de ani, nu vreau sa ii numar ca imi da cu virgula si nu despre asta vreau sa va vorbesc acum. Pe vremea cand fumam, bautul cafelei mi se parea ca face parte din decor. Nu imi imaginam cum as putea sa beau o cafea fara sa fumez o tigara sau invers. Cafeaua, care pentru mine insemna cappuccino sau caffe latte, adica mult lapte si zahar, un soi de milkshake, era un ritual in fiecare dimineata.
Dar intr-o zi, m-am hotarat ca tigarile nu sunt bune pentru mine si ca e timpul sa le las…si le-am lasat, mai usor decat mi-am imaginat, dar cu o usoara urma de regret: ce se va intampla cu ritualul meu de dimineata? Ce faceam cu cafeaua pe care o savuram cu ochii intredeschisi, inainte chiar de a deschide facebookul? Unde ar mai fi fost mirosul acela perfect de cafea proaspat prajita, aruncata in ceasca mea cu mult lapte si zahar brun?
Ei bine, se pare ca nu avea nici o legatura cu fumatul, pentru ca acum, la aproape un an de cand m-am lasat de hobby-ul asta, inca mai savurez cafeaua de dimineata, cu aroma si mirosul ei imbietor.
Nu stiu cum sunteti voi, dar eu am nevoie in fiecare dimineata de un cappuccino sau un latte, ca sa imi incep ziua in forta si cu un vibe bun. Asa ca urmatoarea mea intrebare este, oare cafeaua este o simpla placere nevinovata sau o necesitate, ca sa ne putem pune in miscare?
Eu cred ca raspunsul este cate putin din amandoua. Mie imi place tare mult gustul, dar pe langa el, daca am o noapte grea, cafeaua de dimineata ma reseteaza putin si imi da un usor avant in tumultul zilei. Mai mult decat atat, am citit numeroase articole despre beneficiile cafelei pe care vreau sa le impartasesc cu voi, pe scurt:
- cafeaua ne imbunatateste starea de spirit ( si acum imi dau seama de ce imi incep zilele mai bine, cu o ceasca de cafea 🙂 )
- cafeaua are multe fibre si antioxidanti
- cafeaua nu provoaca aciditate
- consumata in mod constant, reduce riscul imbolnavirii de Alzheimer
- se mai spune ca mirosul de cafea reduce stresul
Stiati ca?…
Exista o legenda potrivit carei, cafeaua a fost descoperita de un pastor etiopian. Acesta a observat ca oile sale erau pline de energie atunci cand se hraneau cu niste fructe salbatice rosii, ele fiind fructele din care se prepara cafeaua. Fructele de cafea sunt dulci si au gust de pepene, apa de trandafiri și hibiscus în acelasi timp.
Ma intorc la ceasca mea de cafea si voua va urez o saptamana frumoasa si insorita!
Cu drag,