La Paris au inceput deja, de cateva zile, prezentarile colectiilor Haute Couture toamna / iarna 2017, ale celor mai importante case de moda.

Fac o mica paranteza pentru a explica ce inseamna aceste colectii Haute Couture. Ele sunt cele mai exclusiviste colectii de haine pentru ca designerii care le fac, le lucreaza manual, cu cele mai fine si mai luxoase materiale, unicate, pe masurile clientilor. O astfel de piesa vestimentara necesita mult timp de prelucrare, cateva sute de ore si costa pe masura, poate sa depaseasca si 100.000 euro. Sunt foarte putine persoane in lume care comanda aceste haine. Designerii care au dreptul de a face aceste colectii Haute Couture trebuie sa aiba minim 15 angajati, un punct de lucru obligatoriu in Paris si sa isi prezinte colectiile de 2 ori pe an, pentru perioada primavara-vara si toamna-iarna. Fiecare colectie trebuie sa includa cel putin 35 de design-uri unice pentru zi si seara. Toate aceste standarde si multe altele sunt impuse de Federatia Franceza de Croitorie, institutia care se ocupa atat de prezentarile de moda Haute Couture cat si de cele Pret a Porter ( acestea din urma fiind inspirate din colectiile Haute Couture si destinate publicului larg pentru ca sunt facute in serie, cu materiale accesibile si cu marimi universale ) si de Camera de Comert si Industrie din Paris.

In linii mari, dragile mele, ce se intampla acum la Paris, aceste colectii unice, vor dicta tendintele pentru toamna – iarna 2017-2018.

Vom regasi in toate magazinele, mici sau mari, mai scumpe sau mai ieftine, printuri asemanatoare, croieli si culori asemanatoare cu ce vedem acum in colectiile Haute Couture.

Prezentare Dior 

   

Prezentare Chanel 

   

Prezentare Ralph & Russo

   

Treaba asta cu moda este ca orice alt domeniu de activitate. Nu trebuie sa te nasti cu un fler anume pentru ea, nu e necesar sa o simti, dar daca vrei sa arati bine, sa te imbraci frumos si hainele tale sa se imbine perfect cu personalitatea si cu stilul tau de viata, atunci este musai sa te informezi. Este musai sa stii ce se poarta, cum se poarta si care sunt forecasturile pentru ( nu sezonul urmator ), ci pentru anul urmator! Nu recomand achizitionarea acestor haine luxoase, hai sa fim seriosi, eu nu as putea sa dau pe o rochie 50.000 euro, dar va recomand sa fiti atente la trendurile scoase de marile case de moda pentru ca toata piata le va urma!

Si daca nu aveti timp sa faceti asta, va invit sa-mi urmariti blogul pentru ca eu voi face periodic rezumate si recomandari. 🙂

Nu am vrut sa va plictisesc cu toata prezentarea Haute Couture de la Chanel si am pus mai jos un filmulet cu finalul ei.

Cu drag,

https://youtu.be/Xz5h00RX6EU

Leave a Reply