Mi se intampla deseori sa trec pe langa vitrina unui magazin, sa vad un manechin frumos imbracat si accesorizat si sa-mi doresc una dintre piesele vestimentare de pe el. Nu e un lucru rau, insa, inainte de a-mi imagina cum as putea sa port, de exemplu, o rochie cu volane, vazuta pe un manechin, in vitrina, trebuie sa ma intreb, daca mie imi sta bine cu acea rochie. Prima impresie, in mintea noastra, despre orice obiect vestimentar, este fix acea imagine pe care o vedem atarnata, asezata, aranjata pe ceva…iar un manechin este forma ideala, perfecta, spre care tindem cu toate. Insa, prea putine dintre noi au acele masuri perfecte 90-60-90 si sincera sa fiu nu asta e important. O femeie ca sa fie frumoasa, nu trebuie sa aiba acele masuri, ci sa se simta ea astfel si sa isi aleaga hainele perfecte pentru silueta ei.

Revenind la manechinul nostru si la rochia cu volane, eu imi stiu foarte bine conformatia si oricat de atragatoare ar fi rochia, volanele sau imprimeurile ei florale, nu se vor vedea la fel de bine pe mine, ba mai mult voi arata deformata si grasa… si nu sunt rea, ci doar realista :). Acum sa va explic putin si cum am ajuns la realitatea asta crunta.

Silueta mea este Triungi  ( umerii sunt mai mici decat soldurile ), asadar eu trebuie sa imi gasesc tinute ample, cu volane ori imprimeuri in partea de sus a corpului si in partea de jos, culori inchise, uni, fara imprimeuri ori volane. Asadar, partea de sus trebuie scoasa in evidenta prin accesorii sau volume, in timp ce partea de jos trebuie sa ramana cat mai simpla – ca atare rochia aceea cu volane este superba in vitrina, dar nu este pentru mine si nu imi voi pierde timpul cu ea. In schimb, pentru mine, o camasa cu volane este perfecta si trebuie musai sa o am in garderoba, sau cum as spune in alte circumstante: este fix ceea ce mi-a prescris medicul…:).

Aceasta camasa, super in trend, o pot purta siluetele in forma de triunghi sau clepsidra ( este acea silueta care are umerii si soldurile egale ). Daca nu va regasiti in niciuna dintre aceste doua siluete nu va pierderi timpul proband camasi cu volane, ca nu va avantajeaza. In schimb, persoanele care au silueta in V, umerii mai mari decat soldurile, isi pot lua acea rochie la care am salivat eu, cu volane, in partea de jos, tocmai ca ele au nevoie de volum si imprimeuri la solduri.

  

Ma duc la cumparaturi sa vad ce volane dragute imi gasesc si ne auzim maine cu un mega eveniment, la care voi participa: Digital Divas #digitaldivas17 🙂

Cu drag,

Graceful Style Fashion , ,

Leave a Reply