Trăim de câteva luni, la nivel mondial, o pandemie a acestui Coronavirus, COVID-19, despre care din păcate nu știm prea multe lucruri și drept urmare nu avem informații clare, de cum am putea să ne protejăm.

Ceea ce știm până în acest moment este locul de unde a plecat: din localitatea Wuhan din China, de la un liliac. Eu am vizitat această țară de mai multe ori și am văzut cum acei oameni, locuitori ai Chinei, nu aveau absolut nicio problemă în ceea ce privește hrana. Mâncau orice, în orice condiții, iar igiena mereu a lăsat de dorit. Îmi amintesc, ca eram într-o vizită la o fabrică de mobilă din orașul Foshan și la ora prânzului, Lili, chinezoiaca care ne însoțea și ne era ghid și-a comandat de mâncare. Când i-a venit cutiuța cu mâncare și a deschis-o am observat că era plină cu orez și cu niște carne neagra, cu oase mici…Am întrebat-o ce fel de carne este aceea și zâmbindu-mi într-un mod ușor ironic mi-a spus că este pui! Al naiba pui, ce subnutrit era și ce carne neagra avea! Era clar că era un șobolan ceva ori vreun liliac! Peste tot, pe străzile lor este mizerie, au tonete de mâncare cu tot felul de porcării, de la gândaci, la tot felul de vietăți, pe care le consumă fără nicio problemă, în niște condiții mizere, pe stradă. La restaurante, lucrurile stau altfel, însă la restaurantele cu specific chinezesc, se găsesc în acvarii mari, toate vietățile pământului, din care îți poți alege orice și ți le vor găti pe loc!

Am făcut o mică paranteză pentru a înțelege că până la urmă virușii apar acolo unde sunt probleme de igienă și unde oamenii nu ar trebui să mănânce chiar orice! Sunt anumite vietăți veninoase, ori purtătoare de foarte multe boli, cum este chiar LILIACUL, pe care NU trebuie să le consumăm! În fine, deja este tardiv acum să vorbim despre lucrul ăsta, dar sper ca după nebunia asta, să fie și ei mai atenți și să-și schimbe stilul de viață, pentru ca ne-a afectat pe noi toți.

În acest moment în România au început să crească cazurile de infecții cu CORONAVIRUS, COVID-19, ceea ce era de așteptat, având în vedere numărul mare de români care au întrat în țară în ultima săptămână! Acum eu nu înțeleg de ce oamenii ăștia au venit acasă acum…să ne îmbolnăvească pe toți??? Parcă spuneau ca România este o țara de 2 lei și au plecat în afară pentru o viață mai bună! Sau mă înșel eu?

Sunt supărtă, pentru ca îmi afectează viața și ne-o pune în pericol…și dragilor nu este vreo glumă proastă sau cum am auzit de la câțiva dintre voi, că ar fi o teorie a conspirației, inițiată de americani. Fir-ar a naibii de treabă și dacă ar fi așa de ce sunt cazuri multe și la ei în țară, inclusiv Trump este în pericol după ce s-a întâlnit cu un oficial al Braziliei, ce a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19?!

Dar din nou, suntem în această situație și trebuie să găsim o soluție sa ieșim din ea, fără să avem prea multe victime.

Se vehicula zilele trecute, că ar fi o idee să redirecționeze toate zborurile de pe aeroportul Henri Coandă, din București, pe aeroportul Kogălniceanu din Constanța și să intre în carantină toți cei care vin din străinătate, în hotelurile din Mamaia! Acum sincer, cei care s-au gândit la asta sunt sănătoși la cap???? După ce că suntem în pom și pomul este în aer și nu știm cât va dura nebunia asta, dacă mai este o șansă ca anul acesta sa mai salvăm cumva turismul românesc, noi vrem sa-l îngropam de tot???

Părerea mea este următoarea, dacă avem grijă de noi și luăm în serios această pandemie și stam acasă, suntem mai atenți la igiena noastră și a celor de lângă noi, dacă ii lăsăm de bătrâni să stea o perioadă singuri, ca nu cumva să le aducem la ușă virusul, s-ar putea sa scăpam cu bine într-o lună!

Eu sunt mândră că autoritățile noastre au luat masurile de a închide școlile și de a anula toate evenimentele publice sau private cu mai mulți participanți, într-o fază incipientă a pandemiei! Am tot ascultat știrile in ultimele zile, din toată lumea și pe lângă englezi, care nici măcar nu știu exact care le este numărul de bolnavi, pentru ca îi îndrumă să stea acasă o săptămână, să nu se ducă la doctor ori să anunțe doctorii, iar școlile nici nu se pune în discuție să se închidă momentan ( asta se discutat ieri la CNN ), în condițiile în care au 798 de cazuri de Coronavirus declarate, noi am luat mult mai în serios treaba asta!

Așadar, dragii mei, stați în casă în perioada următoare! Petreceți timp cu cei super apropiați, cu care ați rămas în casă: gătiți, jucați-vă cu cei mici, pictați, citiți, faceți orice vă face plăcere și așa, împreună vom reuși să învingem acest virus!

Eu m-am apucat de scris, de gătit și de citit și intenționez să postez tot ce fac și aștept și de la voi postări cu ce faceți, așa ne vom inspira unii pe ceilalți și ne vom ajuta să trecem mai ușor peste această perioadă.

Cu drag, vă urez multă sănătate!Graceful Style LIFESTYLE ,

Leave a Reply