Cand eram mica visam cu ochii deschisi, cat de mult mi-ar placea sa locuiesc intr-o casuta de lemn pe plaja, sa ma trezesc dimineata si sa imi bata briza marii in nas, sa ies din casa desculta, prin nisipul fin si sa ma arunc in valurile calde ale marii. De atunci pana in zilele noastre au trecut mai bine de 30 de ani si am realizat ca daca imi doresc un lucru cu ardoare si mi-l inchipui ca si cum ar fi real, el va deveni realitate. Nu am casuta fix pe nisipul fin al marii dar am ajuns in orasul in care marea este la ea acasa si unde pot simti briza si nisipul in fiecare zi.

In perioada in care nu locuiam aici, fugeam in fiecare weekend la mare, de cand se incalzea afara, pana cand incepeau sa cada frunzele copacilor si sa scada temperatura din termometre. Pentru mine, pescarusii erau pasarile care emanau caldura si libertate, miros de scoici si valuri spumoase.

Acum, trebuie sa recunosc, ca din pacate, nu mai apuc sa ma rasfat in fiecare weekend in razele de soare, sa stau la plaja pana imi dau cel mai frumos bronz si nici sa ma arunc in apa marii, cu toate ca acum ea este casa mea.

In amintirea zilelor nu demult apuse mi-am promis eu mie insami sa ma bucur de aceste momente frumoase si sa imi refac legatura frumoasa cu marea, pe care o aveam odinioara. Asa ca, 2 zile, duminica si luni, mi-am luat o pauza si am profitat de vremea frumoasa si de marea mea.

Fara telefon, fara taskuri si fara griji, am avut 2 zile minunate, pline de rasfat culinar, de nisip fin si cald, de multa miscare in aer liber si de o mare imbietoare in care mi-am balacit picioarele ( e totusi rece pentru o baie ).

Poate sunteti iubitoare de munte sau de mare, ca mine, incercati, din cand in cand, sa va rupeti putin de grijile si problemele cotidiene si sa respirati alt aer, mai proaspat. Incarcati-va cu energii frumoase, vizitati locuri care va inspira, faceti lucruri care va plac…asta inseamna sa traim frumos si armonios. De maine voi reincepe din nou, in forta, treaba la birou, dar de data asta cu alt tonus si cu alta energie. Sa rupem norii…zic :).

Cu drag,

 

Graceful Style LIFESTYLE , ,

Leave a Reply