Povestea mea incepe cam asa: pe la 16 ani, cea mai buna prietena a mea, din liceu, se apuca de fumat si cum nu puteam sa o las la greu singura, incet, incet, m-am alaturat si eu. In primele luni nu mi-a placut deloc! Tin minte ca fumam niste tigari tari si dupa cateva fumuri, ameteam si mi se facea rau…ce tampenie, imi spun acum, ce era in capul meu? Ma chinuiam si tineam tot dinadinsul sa-mi fac rau singura! Timpul a trecut si eu nu m-am lasat, pana ce nu le-am dovedit si din acea senzatie de rau si ameteala, am ajuns sa le simt lipsa si sa fumez din ce in ce mai mult. Probabil multe dintre voi ati vazut filmul acesta si va regasiti in aceasta povestioara.

La un moment dat, am avut o problema medicala destul de grava si doctora mi-a interzis sa mai fumez, din momentul in care ieseam din cabinetul ei. M-a speriat foarte tare treaba asta si am decis sa ma las de fumat, chiar de a doua zi.

Am rezistat eroic aproape doi ani, timp in care am si adus pe lume un copilas minunat, insa viciul care zvacnea in mine precum un vulcan furios, a biruit in ziua botezului fiului meu, cand, epuizata si usor depresiva din cauza lipsei acute de somn, am cedat si mi-am aprins o tigara…si am continuat sa fumez ca si cum acea pauza de doi ani nici nu a existat vreodata…

Trebuie sa recunosc ca in toata perioada in care nu am fumat, am avut nenumarate tentatii, m-am luptat mult cu mine insami si asta din cauza faptului, ca era un lucru pe care un doctor, mi-l impusese oarecum, incercand sa-mi explice ca sanatatea mea este mult mai importanta…insa atunci nu am inteles asta!

Au mai trecut inca doi ani in care fumam cate un pachet de tigari pe zi si ma intrebam de ce o fac?! Nu stiam sa imi dau un raspuns si mai imi aprindeam o tigara…Eram dependenta de ele, de tic, de gust, de stare…de tot!

Sunt de parere ca orice ne dorim se poate indeplini, daca luptam pentru acel lucru! Asa ca, intr-o zi m-am decis ca este timpul sa ma las de fumat definitiv, pentru ca imi mai doresc inca un copilas si vreau sa ii ofer aceeasi sansa la viata ca fratiorului mai mare,  si mi-am stabilit un target, o zi in care sa nu mai pun tigara in gura. Aceste planuri se intamplau in primavara anului trecut ( 2016 ) si data stabilita de mine a fost 1 septembrie 2016.

Mi-am repetat mie insami si celor din jurul meu zilnic, ca ma voi lasa de fumat la data stabilita de mine, 1 septembrie. Evident ca nimeni nu ma credea, doar recidivasem inainte, insa nu am incetat nici macar o zi sa ma gandesc la asta, sa imi repet si sa vizualizez acest lucru.

Inainte cu o zi de 1 septembrie deja tigarile incepusera sa ma enerveze, ma enerva mirosul, ma enerva gustul acela oribil, dar am continuat, asa cum am inceput sa fumez, la 16 ani, sa trag de mine si sa termin ultimul pachet.

A doua zi de dimineata, m-am trezit, m-am imbracat si am plecat la birou. Ritualul zilnic era un caffe latte si vreo 2 tigari ca sa imi pot incepe ziua bine…insa in acea zi nu am mai avut pofta sa imi aprind o tigara. Am luat o cafea si m-am apucat de treaba. Zilele au curs si din acel moment nu m-am mai gandit vreodata cu pofta la vreo tigara…lucru care nu mi s-a mai intamplat niciodata!

Sunt convinsa ca autosugestia si faptul ca eu am ales momentul in care am vrut sa ma las de fumat repetandu-mi asta, zilnic, luni de zile, m-au vindecat de acest viciu!

Motivul pentru care am ales sa fac acest material? Pai ar fi 2: in primul rand pentru ca astazi a trecut un an, de cand nu am mai pus tigara in gura! Este primul an, de cand m-am apucat de fumat, cand nu i-am simtit lipsa si nici vreo pofta nebuna nu m-a apucat subit, stand pe langa vreun fumator. Al doilea motiv este de sustinere a prietenei mele Zana Scutecel, care a inceput o campanie masiva antifumat, in sarcina! #nufumainsarcina

Eu am putut sa ma las de fumat pentru ca mi-am dorit asta, pentru ca mi-am dat seama, ca nu este bine pentru mine si pentru cei din jurul meu, in special pentru copilul meu si pentru ca am vrut o viata sanatoasa!

Tu iti doresti asta? Daca raspunsul la intrebarea asta este DA, atunci stabileste-ti ziua in care vei respira si vei emana sanatate!

Cu drag,

 

Graceful Style LIFESTYLE , ,

Leave a Reply