La mine toamna se numara bobocii sau mai bine spus, se numara vacantele, caci aceasta este perioada in care pot pleca linistita sa ma odihnesc si sa-mi reincarc bateriile.

Saptamana trecuta am fost in Istanbul. Pe acest oras frumos l-am vizitat de multe ori si ma bucur de fiecare data cand il revad, pentru ca mereu se schimba cate ceva. Se mai ridica un cartier de zgarie nori, se mai construieste o autostrada de x km, ba chiar au construit un tunel sub Bosfor!! ? In doar 6 minute de mers cu masina, se trece din partea Asiatica in cea Europeana, prin acest tunel, frumos luminat.

De bucataria lor eu sunt indragostita, aproape la fel de mult, ca de cea italiana. Pur si simplu, nu ai cum sa nu gasesti, o mancare delicioasa, la orice colt de strada!

Nu stiu cum reusesc sa faca toate astea…dar ar trebui sa mai invatam si noi de la ei, ca nu ne-ar prinde rau ??.

In alta ordine de idei, voiam sa va povestesc cum a fost aceasta vacanta cu copilul meu, pentru ca da, l-am luat si pe el cu noi, ca doar nu suntem de capul nostru ?.

Din prima seara de cand am aterizat in Istanbul, am poposit la un restaurant foarte bun, Sahan se numeste el, in partea Asiatica, unde au un loc de joaca pentru copii mare si o domnisoara care ii supravegheaza in permanenta. Parintii, a.k.a noi, am servit cina in liniste iar copilul fericit, s-a jucat fotbal si a invatat sa vorbeasca in turca prin semne ?. Nu stiu exact cum s-au inteles, dar la sfarsit, abia l-am scos de la acel loc de joaca si de langa prietena lui Miss., cum ii spunea ?.

 

Urmatoarele trei zile le-am petrecut la parcul de distractii din Outletul Via Port, un mall mare, cu locuri de joaca pentru copii, cu multe restaurante si cu si mai multe magazine. Sa va spun ca am facut shopping? V-as minti :)). Eu nu pot face cumparaturi cu copilasul dupa mine, pentru ca are mereu nevoie de toata atentia mea si pana la urma aceasta escapada era pentru el. Asadar, toata ziua am dat in mintea copiilor si m-am maimutarit pe unde am apuca, incercand toate leaganele si masinutele pentry gabaritul meu, caci nu il puteam lasa la greu pe fiul meu. 🙂

Sincera sa fiu m-am distrat de minune si am retrait cateva zile ale copilarei mele, in varianta moderana:).

Ultima zi am petrecut-o, unde altundeva, decat tot la un parc de distractii, de data aceasta din partea Europeana a Istanbulului, Vialand Park, un spatiu imens cu o multime de activitati si jocuri interactive pentru toate varstele.

Va recomand sa il vizitati, cu prima ocazie cand ajungeti la Istanbul cu micutii, veti petrece o zi intreaga plina de magie si va veti simti din nou copii.

Nu am ajuns in bazar sau in locurile clasice care se viziteaza, dar le vazusem cu alte ocazii, acum am dedicat vacanta in Istanbul copilului meu si am vazut un alt oras, prin ochii lui.

Cu drag,

 

Leave a Reply