Primul lucru la care ma uit atunci cand cunosc o persoana noua, fie ca este barbat sau femeie, involuntar, privirea mi se duce asupra mainilor. Nu stiu cum m-am procopsit cu asta, dar pare ca nu-mi da pace si am inceput…ce-i drept, de ani de zile, sa fac o obsesie pentru tot ce inseamna ingrijirea mainilor, implicit a unghiilor.

Tin minte, ca acum cativa ani, cand lucram la o companie de distributie, unde aveam, la departamentul de vanzari, multe femei in echipa, am fost rugata de seful meu, un tip care tinea foarte mult la imagine, sa am o sedinta de curtoazie, sa-i spunem, cu colegele, in care sa vorbim despre imaginea noastra in fata clientului. Pe vremea aia conduceam departamentul de marketing al companiei si cu riscul de a atrage priviri de genul * ce stii tu *, am hotarat sa convoc o sedinta cu toate femeile din firma, in care sa vorbim despre cum putem fi frumoase si cu resurse putine si care este primul impact asupra clientului. Facand lucrul acesta am detensionat putin atmosfera si nu am aratat cu degetul persoanele care aveau cu adevarat nevoie de aceasta discutie, pentru ca stim foarte bine ca prin natura noastra, noi femeile, suntem sensibile si poate intr-un moment de ratacire am uitat sa ne mai privim cu adevarat in oglinda…am uitat de noi.

De fapt toata aceasta intalnire si toata aceasta discutie s-a invartit cel mai mult asupra subiectului manichiura. Pare un lucru atat de simplu, atat de banal…de fiecare data cand ii spun iubitului meu ca ma duc sa-mi fac manichiura ( sunt atehnica pentru a mi-o face singura ) are acea privire pe care o au multi barbati…* iar manichiura…dar nu ti-ai facut-o si saptamana trecuta? pierzi timpul degeaba!? etc etc * iar eu ma fac ca nu ii inteleg privirea si-mi continui drumul :). Rezultatul acelei intalniri a fost ca pana la urma manichiura este un lucru extrem de important. A nu se intelege ca va invit la salon! Acest lucru se poate face foarte simplu si acasa cu o pila si un lac de unghii.

Primul impact pe care il avem cu o persoana noua sau cu una pe care abia o cunoastem, este impactul vizual. Daca facem cunostinta cu cineva sau salutam protocolar, intindem mana si ies la vedere unghiile. Daca suntem la o intalnire si vrem sa semnam un contract, punem mana pe pix si vor iesi in evidenta tot unghiile. Daca vrem sa lasam o carte de vizita….acelasi lucru se va intampla.

Este musai sa avem mereu o manichiura ingrijita!

Mai jos am pus cateva imagini cu tipul de manichiuri recomandate de specialisti pentru iarna aceasta, dar acest lucru este discutabil pentru ca fiecare persoana are un stil aparte, are anumite culori sau forme care o definesc. De exemplu, eu, o impatimita declarata a rosului, nu voi putea sa port niciun fel de gri sau albastru…poate asa ca o incercare, cum am facut de cateva ori, dar imi pot alege nuante de rosu, de burgundy sau chiar de nude.

Tendintele inceputului de an ne recomanda unghiile taiate rotund, dar din nou este doar un lucru care tine de gusturi si de obisnuinta. Mie personal imi plac unghiile rosii, taiate scurt si usor patrate. Mi se potrivesc foarte bine atat cu lungimea degetelor ( usor de pianista ) cat si cu stilul meu vestimentar.

Pe voi ce culoare va defineste mai mult? Sunteti deschise la schimbare, ati incerca ceva nou, in materie de culori si forme?

 

        

Cu drag,

 

Graceful Style Beauty , , ,

Leave a Reply