Niciodată nu am fost o bucătăreasă desăvârșită și nici genul acela de persoană care să vrea să pară ce nu e. Fiecare are punctele lui forte, domeniul gastronomic, clar, nu este al meu. Cu toate astea, sunt norocoasă pentru că al meu iubit este pasionat de arta culinară și el este cel care în familia noastră face magie, în bucătărie.

Pornind de la ideea că am stăm prost cu timpul liber și totuși trebuie să pregătim din când în când ceva acasă, pentru că îl avem pe Luca, soțul meu a dezvoltat o întreagă linie de mixuri pentru clătite americane, brownie ori brioșe. Evident că urmează întrebarea asociată cu aceste mixuri: sunt sănătoase? DA! După mai bine de un an de stat în laborator și testând toate ingredientele posibile, am ajuns în punctul în care s-au eliminat coloranții artificiali în totalitate, lucrându-se cu fructe pentru a obține culori, s-a folosit zahar brun, bicarbonat, făină de cea mai bună calitate și alte câteva ingrediente specifice fiecărui produs: bucăți de ciocolată neagră sau afine proaspete. Toată povestea a început de la al nostru copil, fiind un veritabil amator de clătite americane și am continuat-o cu multe alte rețete de brownie, brioșe și chiar gogoși și de aceea am denumit firma LUCAS BITES, pentru că sunt gustările lui preferate și brandul clătitelor americane PANKEES, pentru că așa le numea el :).

Știți cum se spune, atunci când punem suflet și pasiune în ceea ce facem nu are cum să nu iasă ceva magic. Și vă spun fără lipsă de modestie, ba chiar cu un gram de mândrie, în suflet, că am reușit să scoatem pe piață niște rețete, pe cât sunt de simplu de făcut, pe atât de gustoase și de naturale sunt.

Fabrica este în funcțiune de mai bine de șase luni, dar munca din spate a început în 2018, pas cu pas, cu multă dragoste și chibzuință.

Am început cu rețetele pentru clătitele americane și avem în acest moment șase variante: CLASSIC PANKKES, BUTTERMILK PANKEES, VEGAN PANKEES, CLASSIC VEGAN PANKEES, CHOCOLATE CHIPS PANKEES și BLUEBERRY PANKEES.

Cele trei rețete VEGAN, CLASSIC VEGAN, BLUEBERRY ȘI CHOCOLATE CHIPS, sunt vegane și pot fi folosite atât de persoanele care nu mănâncă carne, cât și de cei care țin post sau de oricine are poftă de o porție de pancakes cu afine ori cu bucăți de ciocolată neagră ( fără ca acestea să conțină lapte sau ouă ).

Rețetele CLASSIC și BUTTERMILK, sunt două rețete în care gustul desăvârșit de unt și lapte, ne inundă simțurile și ne face să devenim dependenți de ele!

De asemenea am dezvoltat o gamă de mixuri pentru briose: MERE ȘI SCORȚIȘOARĂ, MAC ȘI LĂMÂIE, NUCĂ, CAISE AURII și MERIȘOARE și MIX DE GOGOȘI, MIX pentru PIZZA dar și mixuri pentru glazuri.

Pentru iubitorii de produse raw vegane, am făcut desertul JOY BALLS în trei variante: CHOCO, FEERIE și SAVEUR, fără zahăr adăugat, fără conservanți artificiali, fără arome și fără conservanți. Ele se pregătesc foarte ușor, adăugându-se doar miere și unt sau ulei de cocos, se amestecă și apoi se formează biluțe, pe care trebuie să le lăsați la frigider, preț de câteva ore, obținând astfel un desert super sănătos și foarte rapid.

Cel mai comandat produs al nostru, dintre mixurile pentru prăjituri a fost acela de BROWNIE! O incursiune în lumea dulce a ciocolatei, cu bucăți fine de ciocolată în interior, acest mix se poate folosi atât ca brownie cât și ca brioșe sau negresă cu alune, ori pentru multe alte rețete de prăjituri cu ciocolată.

În această perioadă când faina se găsește din ce în ce mai greu, ori praful de copt sau celelalte ingrediente de care avem nevoie atunci când vrem să ne răsfățăm cu un dulce, făcut în casă, mixurile noastre ne scot din acest impas.

Eu am făcut aproape zilnic, la cererea lui Luca, clătite americane, brioșe, brownie ori pizza și așa am mulțumit copilașul dar și poftele noastre.

Toate aceste produse se găsesc momentan pe site-ul nostru www.lucasbites.ro sau pe platforma www.emag.ro. În curând vom fi listați în magazinele Metro din toată țara, cu variantele produselor la 1 kg și așteptam să începem colaborarea și cu restul lanțurilor de supermarkete din România.

Însă până să ajungem la cumpărături în magazine, nu uitați, dacă aveți poftă de ceva dulce, rapid, fără să aveți nevoie de alte ingrediente în plus, puteți să va faceți pofta cu unul dintre mixurile noastre de clătite americane. Tot ce trebuie sa adăugați în flacon este APĂ și un strop de ulei în tigaie. Agitați bine flaconul, cu apa pusă, până la semnul marcat pe sticlă și în 5 minute veți avea în farfurie niște pufoșenii de clătite americane, gustoase și sănătoase, pentru întreaga familie!

Trebuie să fug acum, pentru că ghiciți ce? Luca strigă din nou că vrea clătite americane…se pare că am treabă :)).

Vă îmbrățișez cu drag!Graceful Style LIFESTYLE , , ,

Leave a Reply