Conceputa in anul 1926 de faimoasa creatoare de moda, Coco Chanel, rochia clasica neagra, stiuta de noi toate ca fiind * The Little Black Dress *, a revolutionat moda tuturor timpurilor si a dat prin linii simple si prin materiale usoare, un nou inteles rochiei elegante. Revista Vogue declara in octombrie 1926, ca aceasta va fi rochia care va fi purtata de toate femeile indiferent de clasele sociale din care fac parte.

Rochia neagra este alegerea perfecta pentru orice eveniment. Cu o rochie neagra nu dam gres niciodata, fie ca avem o petrecere la firma, un cocktail, o piesa de teatru sau chiar un eveniment privat ( nunta / botez ). Ea se poate accesoriza cu orice si arata aromnios pe orice tip de tinuta. Fie ca are linii drepte sau este in cloș, cu pliuri sau in V, rochia neagra este absolut necesara in garderoba oricarei femei.

Mie imi place foarte mult rochia neagra si am inceput sa o folosesc nu numai ca o tinuta casual sic / eleganta ci si ca o tinuta lejera, comoda, pe care o port cu usurinta in zilele reci, la birou, la mall, la cafea sau la restaurant cu prietenii. O accesorizez uneori cu ghete fara toc, alteori cu bocanci sport sau cu pantofi Oxford, ii atasez o geanta tip postas, un ghiozdan sau o geanta mare si sunt gata sa am o zi frumoasa.

Beautiful young woman in an elegant black dress on a yellow background  Elegant beautiful young woman in retro style dress, hat standing over light grey background asos-black-lace-insert-swing-dress-product-3-15430391-627579391_large_flex ltb-dress

Stiati ca …

Audrey Hepburn a purtat rochia neagra in filmul Breakfast at Tiffany.s, creata de Hubert de Givenchy si a accesorizat-o cu perle si manusi lungi, negre, dandu-i astfel o noua conotatie eleganta. Rochia a fost scoasa la licitatie in 2006 si a fost cumparata cu  £410,000.

breakfast-at-tiffanys

Cu drag,

logograceful-style-black-mic

Leave a Reply